TIME FOR STEAK

DRY AGED BEEF

ŽE OD 2018
suho_zorjeno_small

Zakaj suho zorjena govedina in kaj to sploh je?

Na kratko. Suho zorenje je proces, pri katerem meso pustimo v zorilnici, kjer je temperatura zraka med 0 in 1,5°C in 70-80 odstotna vlažnost.S tem mesu dodamo izrazit goveji okus, ki je značilen za suho zorjeno meso. Med procesom zorenja encimi razgrajujejo mišična vlakna, zaradi katerega meso postane nežno in mehko. Zraven tega se meso suši in dlje kot pustimo kos mesa bolj bo izrazit okus. Izgube teže pri šest tedenskem zorenju je približno 20%. Na koncu zorenja, posušen rob odstranimo in s tem izgubimo še dodatnih 25% začetnega materiala. Ampak meso izgubi samo vodo, okus pa ostaja. Meso pa naj bi se zorilo med 28 pa do 120 dni. Iz osebnih izkušenj vem da so ljudje ki želijo še starejše kose mesa.

TIME FOR STEAK

ZAKAJ SUHO ZORJENO?

JA PREPROSTO POVEDANO, BOLJŠE JE. KO ENKRAT PROBAŠ SUHO ZORJENO MESO, ALI GA SOVRAŽIŠ ALI PA OBOŽUJEŠ.

– Denis Čas Podlesnik